wachtdienst

Tijdens het weekend vanaf vrijdagavond 18:00u tot en met maandagmorgen 08:00u en tijdens feestdagen vanaf 18:00u de avond ervoor tot 08:00u de morgen erna,  kunt u terecht bij de dokter van wacht. Deze kunt u vinden op de Huisartsenwachtpost GAOZ, ZOL Synapspark 2050 A 3600 Genk (het eerste gebouw links voorbij de bezoekersparking).

Tijdens de week vanaf 18u tot 's anderendaags 08:00u is de wachtpost ook geopend voor dringende gevallen. Enkel op afspraak.

Telefoon: 089.20.10.90

Hoe werkt een wachtpost ?

 

In het weekend overdag zal er steeds een huisarts aanwezig zijn. Deze wordt geassisteerd door een receptioniste die de patiënten zal inschrijven. Door deze bemanning van de wachtpost zullen er beperkte wachttijden zijn en kunnen de patiënten op een vlotte manier geholpen worden.

 

Voor mensen die te ziek zijn om zelf naar de post te komen, staat een andere huisarts in. Voor deze taak zal de huisarts die aanwezig is op de wachtpost dus nooit weggeroepen worden. De mobiele huisarts beschikt over een wagen met herkenbaar logo, die bemand is met een chauffeur en uitgerust is met GPS technologie. Dit biedt deze huisarts de gelegenheid zich ook tijdens de ritten op de job te concentreren via regelmatig overleg met de wachtpost. Tijdens het huisbezoek zelf blijft de arts in contact met de chauffeur.

 

Ook ’s nachts kunnen de patiënten op de post terecht. Een huisarts krijgt ook dan assistentie van een receptioniste. Tezelfdertijd verzorgt een andere huisarts, bijgestaan door een chauffeur, de mogelijke huisbezoeken.

 

Met dit initiatief beogen de huisartsen hun dienstverlening tijdens het weekend te optimaliseren. Eerst en vooral wordt de toegankelijkheid verbeterd: de wachtdokter is altijd via hetzelfde telefoonnummer en op hetzelfde adres bereikbaar. Verder staat de professionele inrichting van de wachtpost, waar al het noodzakelijke materiaal voorradig is, borg voor de kwaliteit van verzorging. De aanwezigheid van meerdere huisartsen verzekert een snelle en efficiënte service. De assistentie van geschoold personeel overdag en ’s nachts garandeert de patiënten een bekwame opvang en oog voor veiligheid. Een modern computersysteem zorgt er ook voor dat de huisarts van de patiënt onmiddellijk een verslag krijgt van de verzorging op de wachtpost. Er is ook een ombudsbureau opgericht dat als aanspreekpunt fungeert voor eventuele opmerkingen.

  

Voor meer informatie:
wachtpost@huisartsenprometheus.be


 

BOEK UW AFSPRAAK ONLINE

Een afspraak maken kan op 3 manieren:

- via onze website: www.doktersmeets.be
- via secretaresse: 089/860 560 (7 dagen op 7en  24u/24u) gratis!
- indien volzet, bel mij: 089/61 20 66

MAAK UW AFSPRAAK

NOODNUMMERS

  • Medisch 100
  • Politie 101
  • Brandweer 100
  • Algemeen 112
Bekijk ook onze nuttige links